February 28, 2010

Im bad but this is worse

sejak akhir-akhir ini, parents aku terlampau rajin buat tour melawat sedara mara di kampung dan di sekitar area berdekatan dengan Seremban. Nasib baik semalam pergi rumah Mak Ngah. kenapa? sebab rumah Mak Ngah sebelah rumah Izyan iaitu kembar aku. maka aku gembira pergi driving dengan Izyan ke Mcdonald berdekatan. di sana bertemu schoolmates lama yang aku lupa namanya. kesian kau ;p


disebabkan aku hampir berumur 18 tahun. hampir hampir. tak kata dah 18. aku muda lagi. 17 baru ;D haha. tak sedar diri dah lepasan SPM, masih tergedik-gedik nak online. bukan nak belajar memasak atau kemas rumah. konon je dahulu beria-ria kata lepas SPM nak belajar masak semua resipi mak aku. ceh, kata-kata kosong rupanya -.-'



" makin bulat pipi kau Yah, kau tidur je ke kat umah?"

"dah amik lesen kereta?"

"result spm keluar bila?"

"nak amik apa nanti??"




memang sejak dari form 4 aku dah berkobar-kobar nak masuk U. ni serius -.- pergi Langkawi bukan sibuk usha chocolate tapi usha beg nak bawa masuk U. sanggup beli bantal masuk U sekali -.-'


sekarang hangat isu gadis Melayu lari lombok kan?

maka aku sudah meminta ayahku dan makku untuk menghadiahkan aku Laptop sempena birthday aku akan datang ;D yes, aku sangat demanding. aku tak pedulik orang cakap aku mata duitan. pisau cukur pun tak mengapa ;p

secara spontan ayahku berkata :

" kalau Apa tak beli laptop, Iyah pergi lari Lombok erk?
Beg dah ada. peta ambil kat surat khabar je"


-----------------------------------------------------------------------------------
secara spontan akaku berkata pula :

"kau nak cepat popular? kau pergi lari Lombok 2 ke 3 hari,
nanti datang balik. terus dapat publisiti murahan. KEHILANGAN NADNOD"






ternyata ini gurauan semata-mata. takkanlah aku sebodoh itu ingin lari ke Lombok. erk? tak sanggup hidup susah. entah mengapa isu Lombok ini boleh dibawa main-main ;p

February 27, 2010

Victory

usually i sleep quiet early. but tonight its not the same. berjaya menjalankan permainan detektif dengan rakan karib. mencari blog seorang manusia yang menghilangkan diri dari alam maya secara tiba-tiba. disebabkan aku sering diberi gelaran stalker terhebat. terus berkobar-kobar mencari dengan harapan tugasan ini seperti di celah gigi.

sangkaan memang tak seperti yang diimpikan. bertungkus lumus mencari sejak pukul 1 sampai sekarang :)) berjaya juga menjejaki pertukaran url blog beliau.

okay, sekarang tidak puas hati sebab kawan karib pula yang berjaya dapat url blog beliau sedangkan aku yang bertungkus lumus bagi link kawan karib beliau sehinggalah url blog abang beliau ;p

hebat, pencarian blog beliau telah membuat aku menemui blog kawan-kawan karib dia pula. nasib baik tidak jumpa benda bukan-bukan.

kawan karib, kita dah layak jadi stalker terhebat ;D double lagi bagus. team work! :)

February 25, 2010

Baby, come back


i walk through this path. i might think im alone by my own. but i was wrong. i met new person every steps i take. its funny. i thought i would be that silly girl who always give a broken smile through her way.

i started to play around. i started to make friends. i started to stare at people somehow without no reason. i used to be so breathless without you. getting cold at night. even trying to text you every night. that was silly. and those feeling i used to have was great. i keep on moving forward without noticing it.

you did come into my life. gave me light to this dull life. happiness. sadness. up and down. we become closer every day. we get to know each other every seconds, minutes, hours, days, weeks, months and even years. but i know you will know theres something wrong with me.

im not changing. maybe that is the real me. paranoid. pathetic. i keep on texting just to let you know how much i miss you. but in the end i remain quiet. not because i forget you but literally to give a chance for you to think of me or miss me. maybe you'll miss me someday. maybe you'll forget me sometimes. maybe you'll find another.



its not the end. people can keep moving on. but i wont. i still keep this feeling for you. no matter what, love is love. its great for you to not have me around. you'll feel calm. you'll be more happier. thats why i wouldnt mind you walk out of my life just like that. im not blaming you or anyone.

i dont like to put the blame on others. as the day passed by, i realize how pathetic i am to you. no, i wont stop you. i wont ask you to come back because it just a little too late for me to do so. if you do miss me, look at the sky.


quiet regret on what i did. although theres some behaviour of yours that bring me heartache, i still love you though. maybe you wont come back. but im still waiting no matter what. i know you're not going to read this coz you've been away for a long time now.

i wonder if you would be there on that very special day.


=======================================================






baru-baru ini baru sahaja meng-upload video karaoke bersama rakan di facebook. ini adalah video yang tak menjadi. tidak dapat upload video yang menjadi sebab saiz video yang agak besar meng-complicated-kan urusan nak upload di sini.


















p/s : memang berharap dia kembali. thats so wrong -.-

February 24, 2010

Kalau Terlebih

semangat betul bangun pada waktu subuh hari ini. semalam sambil buat latihan dan menelaah buku, sempat bermessage dengan Asip seorang. aku rasa kredit aku dah habis ni. dari lepas magrib sampailah pukul 2 pagi menghabiskan masa bermessage tanpa sedari telah berjaya menghabiskan buku latihan yang ada 500 soalan.


buku kuning tu. hebat kan hebat kan? semuanya gara-gara mulut gatal nak buat ujian komputer hari ini. kenapalah tak buat pada hari Khamis. takdelah aku tergesa-gesa nak merangkak belajar satu persatu ;p orang cakap ujian komputer senang tapi bagi aku susah. tu je cara nak pursuade aku untuk belajar ;p


hari Isnin keluar. Selasa kelas Bi. Rabu ujian komputer. 3 hari berturut-turut. penat memang penat.


pukul 7.30 pagi Pakcik *** dah sedia tunggu di depan untuk pergi ke Inmaju. jemput sorang-sorang. kalau masa mula-mula dulu aku kena himpit dengan 2 orang gadis. kali ini berlainan pula. seorang gadis dan seorang jejaka. rasa tersepit berada di tengah-tengah seat kereta kancil tersebut ;D

tak mengapa. aku remain cool. although berapa kali nak berlaga bahu dan badan.


==========================================

setibanya di sana memang cool enough. aku tengok ramai yang busy baca buku. kenapa? mentang-mentang aku dah khatam. haha >:D

banyak kali kena bagi cop jari. sebelum masuk dan selepas. gambar juga ditangkap. and aku tahu aku nampak horrible dalam gambar tersebut. sebab 'sogan' nak bersenyum bila rasa semua orang nak pandang-pandang.

sempat jugak menggunakan komputer untuk membuat latihan terakhir sebelum masuk ujian. tidak disangka-sangka, jejaka yang aku himpit tu lahir pada tahun 1987. wth sungguh sebab rupanya memang nampak macam budak baru habis sekolah ^^ sudah berapa kali berkenalan dengan orang baru yang lebih tua :) kebanyakkan semua awet muda.


saat masuk ke dalam bilik komputer. memang dah cemas. tapi remain cool bila diarahkan ke meja nombor 11. lucky number. di sebelah pula seorang jejaka yang agak comel ;D

**mood gedik**

harap muka comel tapi sayang. sibuk ber-communicate dengan kawan beliau.

"kalau kereta terlebih had laju berapa merit dia kena erk?"


dalam hati baru nak jawabkan ;D tiba-tiba.......





"Awak, awak...."







guy yang sering look at me every 5 minutes. terus rasa nak cepat-cepat habis ujian komputer. tapi sebab takut failed, relakan diri check satu persatu. keputusannya? :)





..










..













..















..















..


















..















...





46/50!

bagus tak? berbaloi usaha menghabiskan soalan dalam buku dan cuba fahamkan pasal sistem kejara sejak malam Isnin. tapi rasa kecewa memang ada :) target nak 50 betul.


L.U.L.U.S.


owh, lelaki yang menipu/meniru sampai bertanya kawan itu failed ujian komputer. rakan sekereta pula, hanya aku dan seorang gadis sebaya yang lulus. seorang lagi gadis dan jejaka awet muda juga failed.

selepas ujian komputer terus hadiri kursus Pra-L selama 3 jam.



di sana dapat juga membuat kawan baru ^^, sepanjang berada di Inmaju, dapat mengumpul 4 orang rakan baru. cool enough :)

kali ini dapat kawan lelaki ;)



p/s : semoga dapat ramai lagi kawan. Amin~ :)

February 23, 2010

The End

hari ini sudah secara rasmi habis sesi kelas BI selama 40 jam. disebabkan kerajinan datang ke kelas hampir saban minggu, memang berjaya habis kursus BI ni awal dari jangkaannya. maka sekarang boleh busykan diri dengan lesen memandu. tak dapat main game dengan rakan sekelas lagidah :') rindu korang semua.



meet Khadijah dan Maisarah.


sudah berkawan dengan Khadijah sejak dari alam sekolah rendah lagi. kamilah paling huru-hara di dalam kelas ketika darjah satu dahulu. tapi sayang sekali, bila dah terjumpa di sini, kami seperti orang asing. dah tak ingat macam mana boleh kenal ;p






ini Fatin Hanani(jiran) dan Kak Nabilah.

Nani adalah jiran paling terdekat. sejak dari alam kecil-kecil lagi dah kenal.
dari sibuk main masak-masak sampailah sibuk main cinta. erk? haha ;D

tak sangka Kak Nabilah ini berumur 22 tahun.
tak sangka dia tua 5 tahun dari kami semua :)
memang padanlah akak nampak muda sebab bergaul dengan kami ;p






still tak dapat fix this picture. nampak pelik warna dia.
serius ada masalah nak senyum sekarang -.-





sebahagian pelajar yang mengikuti kursus di Cambridge.
yang lain? semua balik awal -.-

tak sempat nak ajak bergambar, dah balik yerk semua? ish ish.






semoga berjumpa lagi semua :)
akan ku cari di facebook ^^



=============================================






hanya nak tunjuk buku latihan SHAMS. for no reason ;p

baru-baru ni Nani semangat menyanyikan lagu ini di kelas BI.
semangat sungguh ;p
==============================================






ada sesiapa kenal Cinta Laura? mesti ada yang kenal kan?
pelakon Indonesia yang sesuai membawa watak daring.
tak sangka boleh terjumpa pelanduk dua serupa di MALAYSIA.

persamaannya baru aku sedari sekarang. sekarang bermaksud ketika di kelas BI.
siapa sangka dia duduk selang dua rumah aku selama ini ;p




..



..






...





.




...






...












ini dia. Fatin Hanani :) ramai dah cakap statement tersebut.
mereka nampak seiras. mungkin gambar ini tidak boleh membuktikan persamaan.
jumpa depan-depan mesti nampak persamaan :)






p/s : its hard to move on to the future when the past is what we want for the future.

February 22, 2010

Tiada Lagi

memang tengah demam. tapi semalam la kan. siap telan ubat sebijik yang patutnya dua bijik. tapi tak mengapa. ngantuk-ngantuk lalat juga, gagahkan diri online malam semalam. tak sempat pukul 12, dah layan tidur :) its cool enough dengan kepala yang boleh buat head banging dapat direhatkan. tapi terjaga juga pada waktu subuh.

kalau dah keluar dengan Izyan kan, tak baik siap awal-awal. boleh berdansa dalam bilik sebelum Izyan sampai ;p disebabkan rutin mingguanku yang kerap keluar berjalan-jalan, duit aku kian tiada. sampaikan sanggup guna duit tabung lagi ;p



so yeah we went to Green box (J.Jusco). sempat bertemu dengan Acap di Cott.
baru sahaja baik dari sorethroat dan juga selsema. terus berkaraoke lagi ;p

memang sangat hebat bukan? :)






mereka antara kawan baik yang terbaik. dah baik tapi terbaik lagi ;p
sekarang sudah ada ramai kawan baik. alhamdulillah :)



tak sangka sarung topi mashimaro tu sebenarnya untuk mike. so cute :)
memang mengelakkan air liur dan hembusan nafas :)







she's the best singer ever :) meet Shana.
kami sudah berkawan selama hampir 7 tahun. kan Shana?

kami berada di kelas yang sama selama 6 tahun sepanjang alam persekolahan.
setiap tahun dengan orang yang sama :)







still suka picture ini tanpa sebab yang munasabah.







saya ada masalah nak senyum. kenapa yerk?






cik Izzyan Nawwarah. percayalah kami kembar :)





:)






saat paling best ialah ketika menyanyikan lagu Mengapa dan Tiada Lagi(Amy Search).
lagu wajib dinyanyikan. memang tiada lagi yang ku harapkan ;)

Izyan, version Mayangsari is quiet cool too :)



okay, suara kami dah rock.





valentines day movie poster by MyCine.
kemudian terus ke MBO(terminal 2) semata-mata ingin menyaksikan movie ini bersama dengan Izyan sahaja memandangkan Shana perlu masuk kerja pada pukul 6.

Maaf Shana sebab terpaksa drop you off terlebih awal di Parkson gara-gara ingin melihat tayangan ini pada pukul 4 petang. sedangkan Shana bekerja pada pukul 6 petang.

2 jam dia berseorangan. maaf sangat sangat.










my weight is normal my dear :) so im not that fat -.-'

sekarang baru sedar mata dah betul-betul rabun. bila jalan di shopping complex atau di mana-mana, mata akan pandang ke hadapan. pandang memang pandang tapi sebenarnya tak pun. sebab tak nampak apa-apa. semua nampak kabur. muka tak jelas.

tahap kerabunan sudah meningkat.

kalau dulu mata belah kanan masih normal, sekarang power dah naik. bagusnya. masih aku malas nak berkaca mata. memang padan la aku failed ujian buta warna di Inmaju semalam kan? degil sangat tak nak pakai spek -.-

February 21, 2010

Kandas

awak,
hari ini saya bangun pukul 4 pagi. saya bangun sahaja dan teringat dekat awak. entah kenapa awak selalu masuk mimpi saya? rasa macam betul-betul kehilangan. dulu kawan baik saya selalu cakap dia termimpi bekas kekasih dia. setiap malam. saya tergelakkan dia sebab saya rasa itu pathetic. sekarang terjadi kepada diri sendiri. saya rasa saya lost.

awak,
saya tertidur dengan handphone di tangan. saya ingat nak text message awak. tapi saya tahu awak takkan balas satu pun. saya pernah hantar, akhirnya saya kecewa juga kerana tidak berbalas.

awak,
saya tahu awak dah move on. saya pula terkontang-kanting kata saya bahagia dan happy. saya pergi bersosial semata-mata nak lupakan awak. mesti awak ingat saya ni sosial kan sekarang?

awak,
hari ini saya pergi daftar lesen memandu. saya takut sangat. entah kenapa nak cemas. sampaikan nak berpakaian pun saya tidak tahu.

awak,
hari ini saya rasa saya over dressing up tapi rupa-rupanya ada lagi over.

awak,
awak tahu tak saya rindu awak ni? takpelah awak, kalau awak muncul masa birthday saya nanti, saya janji takkan lepaskan awak :D biarlah orang cakap apa, saya tetap nak awak. sebagai kawan baik tak salah kan awak?

=================================================
---------------------------------------------------------------------------------


mood masih dalam rindu :D i guess hanya kawan baik tertentu sahaja yang tahu. memandangkan hari ini merupakan hari menghadiri ke KPP, aku agak cemas sedikit. dengan menaiki kereta kancil bersama 3 org gadis lain serta Pakcik *****, kami bergerak ke InMaju. aku tak masuk Court(cmne nak eja ni. cott ke? haha).

ke sana dengan gembira pun ada tapi sedih pun ada sebab rasa keseorangan. masuk sahaja diperhatikan oleh orang ramai. percayalah tidak banyak golongan sebaya yang berumur 18 tahun. maka aku janggal nak bergaul. terus terselit seorang diri.

aku memang pandai sangat, dah rabun tapi degil tak nak pakai cermin mata. terus terkapai-kapai memandang screen apabila disuruh membuat ujian buta warna. aku GAGAL. hebat tak aku gagal? haha. segan sangat dengan semua orang dalam bilik even bukan aku seorang sahaja yang gagal -.-



aku pelik kenapa ceramah selama 5 jam ini dikatakan membosankan oleh semua orang yang aku kenali :D sebab aku rasa ceria sahaja berada di sana. tak rasa bosan. walhal, aku beri sepenuh perhatian sepanjang ceramah tersebut. tapi bila tiba saat disoal jawab, aku merepek macam orang baru nak belajar bercakap -.-'

di sana aku kenali seorang akak yang berumur 27 tahun. yang sudahpun berkahwin dan mempunyai 2 orang anak kecil. hebat tak? :D aku bergaul dengan orang lebih tua ni. rasa diri matang kejap. hehe :) nama beliau Fara.

berkenalan juga dengan seorang gadis sebaya. i like her eyes. more bigger than mine. and i love that contact lens. i wish i have those -.- her name is Fana.

nice to meet both of you :)

okay, betul cakap Izyan(my twin) di sana memang impossible ada lelaki handsome :)) sah Izyan gatal masa pergi ceramah dulu kan kan :D
memang tiada yang menarik mata kot. kot la >:D
bertemu juga dengan senior dahulu.


sayang sekali sijil KPP jadi sebegini, mesin printer rosak :)
sekarang tengah terfikir bila nak ambil ujian komputer -.-'







================================================



memang kebetulan, tak sangka kita bertemu kembali di alam maya :)
lepasni tak dapat jumpa di kelas BI. nice to meet you anyway.
tak sempat berbual secara rasmi.
^^,

http://eja16.blogspot.com/
====================================================








kata jela saya excited bergambar.


p/s : awak, i miss u ^^ anyway, ini entry ke-400. whoot2! :D

February 20, 2010

New

perlu membuat pembaharuan dengan layout blog kerana sudah bosan melihat imej yang sama. privatekan blog kononnya nak mengedit blog jadi lebih baik tapi mood pula hilang secara tiba-tiba. hari ini hari demam.

kenapa selepas 2 hari kejadian berkaraoke, baru sekarang aku menerima sakit tekak yang teruk sampaikan nak bercakap pun perit. kenapa selsema datang -.- kenapa?!! -.-'

alhamdulillah tidak demam. malas pula nak membeli stripsels(bagaimana nak eja? ;p) strepsils. maaf myra, nad terpaksa tak mendengar nasihat myra :D harap myra faham ^^,

shit, duit dalam poket zero. tak boleh keluar dah. esok aku daftar. daftar ambil lesen memandu. is that cool enough? orang lain dah L dan P, aku baru nak merangkak mendengar ceramah yang akan membosankan. berdoalah ada orang yang boleh dibuat rakan di sana. please please :D

aku penakut nak memandu. bagaimana nak memandu kalau aku penakut? tak tahu langsung teknik memandu. semua cakap, nanti kita akan diajar, still aku menggigil nak pergi daftar esok. shit la +_+

kelas BI di Cambridge masih belum habis. lepasni kena cakap bye bye kepada semua rakan di sana memandangkan Selasa nanti merupakan hari terakhir aku di kelas tersebut. aku akan rindu kedai kek di situ. selalu beli roti dengan Nani di sana.

kawan-kawan, terima kasih kerana memberi sokongan padu untuk saya selama ini. saya okay. jangan risau. memang saya suka buat emoticon kerana saya rasa itu comel. bukan berpura-pura. dugaan saya tak hebat mana pun. saya boleh get through it punyalah. eceh :)

aku masih cuba menyesuaikan diri untuk tidak terlampau sensitif dengan rakan baik sendiri >:P dia merajuk, aku buat tak tahu. aku merajuk, meradang minta dipujuk. baru sedar diri childish sangat -.-'

someone said to me : you ni boros. suka sangat beli barang bukan-bukan cam benda-benda kecil tu. membazir. thats not my style. my dad bla bla bla.....

baru nak merajuk ni...


someone said to me : its okay. jangan ubah sikap u tu. kalau u ubah nanti tu bukan diri u. u berpura-pura.

awww :D thats sweet. sumpah i sayang u. haha :) hope we can meet u someday.


keputusan SPM bakal keluar tidak lama lagi. parents dan akak-akak ku sudah busy memilih kerjaya aku di masa akan datang -.-' it feels weird coz thats my future. kenapa aku masih dalam kesamaran memilih bidang yang aku minati?

aku takkan pilih art and design. takkan pilih photography. tak nak ada kena mengena dengan art :D i love art. tapi kena sedar im not really good at it.

yeah, rindu zaman sekolah secara tiba-tiba. ingat lagi, selalu potong barisan ketika waktu koko. sahaja cari masalah dengan junior.




kenapa tiada idea nak menaip entry. kenapa kenapa kenapa -.- mahu tengok house bunny. perlu makan panadol. sorethroat. haih. thanks a lot karaoke. i'll meet you up later Ruby sebab ada orang sudi belanja :D



p/s : semoga saya cepat sihat. amin~

February 16, 2010

397

this would be the 397th post for this blog. well done Amirah Naadhirah. banyak perkara yang berlaku sepanjang bulan januari. perkara sedih, kecewa, kegembiraan dan macam-macam lagi. semuanya kekal di minda dan hati. sayang sekali semuanya berlalu pergi.

bukan, aku tak pernah cakap aku tak happy. sebab aku tidak tahu aku happy ke tidak. aku tak tahu aku ada hati ke tak sebab aku rasa diri aku kosong. aku tak tahu aku bahagia ke tak sebab aku tak tahu aku berpura-pura ke atau memang aku ternyata bahagia.

kalau pilihan dibuat sering diragui, aku rasa seperti buat kesilapan yang besar. kalau aku bukan segalanya, bukankah lebih baik kalau aku bukan sesiapa untuk kamu?

kalau keputusan dah dibuat, jangan kata aku yang meninggalkan kerana aku tidak bersalah. aku berbincang untuk membuat keputusan yang terbaik. aku sudah beri yang terbaik untuk kesemuanya. kalau dipersoalkan, silakan pergi kalau itu yang mampu membahagiakan semua pihak.

jangan cari aku lagi kalau tiba-tiba merindui aku. jangan fikir kenangan lama kalau itu yang dibuang suatu ketika dahulu.


im not happy. why people keep saying im happy? -.-


p/s : i hate period. mood sensitif.

Kembali #04


selepas menghadiri majlis pertunangan kak long, terus bergerak ke tempat bebas cukai. di mana barang-barang yang dijual agak murah. tapi sayang sekali, hari Ahad yang lepas ialah CNY. sudah tentu banyak kedai tutup.

maka tempat nak mengusha barang untuk diborong tidak banyak.






i did wish to buy this big lollipop. tapi harga yang agak mahal telah
membatalkan hasrat aku. RM40 satu batang. ada mahu?

**lagi baik beli kasut baru :D







kemudian ke lokasi handbag. semua handbag berjenama. sebab CNY,
semuanya 20% - 70% off!!!!

bayangkan harga handbag yang beratus-ratus boleh turun dengan jumlah yang banyak. aku hyper sangat sangat. sebab tak pernah ada handbag berjenama ;p

handbag guess sangat lawa -.-
tapi satu handbag almost RM500. 20% off sahaja.
a big no no there.






mata terpandang yang ini. harga RM80 setelah 50% off.
tak dapat ;'( sebab dikatakan kualiti kainnya tidak bagus. tidak tahan lama.

hanya aku seorang sahaja yang dibelanja oleh ibuku :D
maka aku bahagia.







berat dah naik 3kg kembali. 50.7kg.



February 15, 2010

Kembali #03

14th February 2010, Valentines Day and CNY. pada tarikh tersebut juga majlis pertunangan dilangsungkan antara Azira dan Fairuz.

Kak long(Azira) ialah seorang doktor gigi :)



7 dulang kepada bakal pengantin lelaki dan
6 dulang kepada bakal pengantin perempuan.





siapa sangka tunang kak long bersaudara dengan kakak ipar aku juga :)







getting chubbier each day.







menyarungkan cincin.





manis kan?







sesi bergambar.






bersama hantaran.






"astafirullahalazim, astafirullahalazim.."

itulah yang disebut tunang kak long apabila diminta bergambar.
segan barangkali. tapi aku tetap ketawa xD









photographer of the day.
seriously i want that kind of camera for my birthday.
***nak laptop dulu :P







jemput makan.







Cik Nurul dan Mira Bazla(Alak).





from left : Nurul(kazen), Asya(sis 1), Kak Reha(kazen) dan gadis chubby.





from left : Alak(sis 2), Asya(sis 1), kak Reha(kazen) dan gadis chubby.






rings.






gorgeous :)







Alak with Mak Ngah (Nurul's mom).







Alak(sis 2).

bak kata Mak Busu : "gadis melayu terakhir!"








orchids are good. roses are good too.
siapa yang sudi memberi for my birthday? ;p















kuih tart yang sedap.






see my skin? :)
jerawat semakin berleluasa walaupun tidak bersekolah.



p/s : esok mandi air terjun. gembiranya hati.